MENU
+31(0)345 - 501 581 phone

Grootste aardappelstomer ter wereld!

Geschreven op 19-03-2016Dutch Tec Source (DTS) heeft de grootste single-screw aardappelstomer ter wereld gebouwd. Deze foto is genomen in de assemblage hal van DutchTecSource in Beusichem, Nederland.

 

Maart 17, 2016


Machinebouwer Dutch Tec Source (DTS) levert al decennia lang verwerkingstechnieken aan de voedingsindustrie.Het bedrijf heeft een excellente reputatie vergaard bij het toeleveren van machines en service aan de mondiale aardappel industrie en wordt gezien als marktleider op het gebied van blancheer, koel en stoom technieken.

 

Als bevestiging van het feit dat geen klus te groot is voor hen, Kunnen zij met trots melden dat zij recentelijk de grootste single-screw aardappelstomer ter wereld hebben geleverd aan Aviko Rixona, een grote Nederlandse producent van gedroogde aardappel producten.

DTS staat wereldwijd bekend om zijn blancheer en stoom technieken, daarom is het geen verassing dat ook de grootste in hun soort daar gemaakt worden.

Grote capaciteiten vragen om grote machines en het bouwen van grote machines vraagt om kennis en kunde. Met meer dan 30 jaar ervaring en de positie als wereldmarktleider op dit gebied, is DTS de juiste partner om zo’n grote taak tot een nog groter succes te brengen.

Met een enorme capaciteit van meer dan 13.000 kilogram aardappelschijven per uur kun je je voorstellen dat daar significante afmetingen bij horen. Een schroefdiameter van 2.3 meter, een hoogte van 6,4 meter en een totale body lengte van meer dan 10 meter lang zorgen ervoor dat deze grote capaciteiten zonder problemen verwerkt kunnen worden.Co-Creatie & Interview

Samen met het Nederlandse aardappelverwerkingsbedrijf Rixona, dat onderdeel is van de Aviko groep, heeft DTS samen deze revolutionaire machine ontwikkeld.

Nederlandse inventiviteit gecombineerd met de constante zoektocht naar verbetering en nieuwe technologieën, zijn de steunpilaren onder deze succesvolle samenwerking tussen twee bedrijven met gedeelde waardes.

Dit heugelijke feit was de reden voor iets speciaals. Daarom is er een interview gehouden met Andries Broekhuizen, die het gehele project heeft begeleid en een waardevolle partner was in het proces vanaf de rauwe schetsen tot de uiteindelijke installatie en ingebruikname.

In het interview legt Andries uit hoe hij de samenwerking met DTS heeft ervaren, hoe ideeën tot stand zijn gekomen en hoe twee bedrijven als DTS en Rixona hun kennis en kunde hebben gedeeld om zo iets bijzonders te creëren. 

Een unieke inkijk en uitleg over een bijzonder project. Lees hier het interview

 DTS

Waar het aankomt op het bouwen van op schroef gebaseerde technieken is bouwnauwkeurigheid van het grootste belang. Zoals je kunt bedenken wordt het naarmate de dimensies toenemen steeds lastiger om oog voor de kleine details te behouden. Maar...niet bij DTS. Ons team van kundige vakmensen zorgen ervoor dat iedere machine, groot of klein voldoet aan de hoge kwaliteitsstandaard waar DTS wereldwijd bekend om staat.

Met een maximale ruimte tussen schroef en body van 3 mm, gebouwd met ongeëvenaarde precisie en aandacht voor detail, zorgt DTS ervoor dat zelfs de grootste machines zo soepel lopen als een Zwitsers uurwerk.

Ontworpen en gebouwd door mensen die zorg dragen voor uw product en elke trots zijn op wat ze doen en maken.
Voor ons team is geen taak te groot.

Voor al uw voedsel verwerkende oplossingen, groot of klein.

Neem contact op met:

Sales contact
Dutch Tec Source
Phone: +31(0)345 - 501 581
Email:Info@dtsbv.nl