MENU
+31(0)345 - 501 581 phone
Champignons evacueren met het batchsysteem
Advies nodig? advies telefoonnummer + 31(0)345 - 501 581    advies email info@dtsbv.nl
advies nodig

Evacueerkasten

Champignons evacueren met het batchsysteem


  • Kortere blancheertijden
  • Hoger rendement
  • Homogeen eindproduct

Bij het conserveren van champignons maakt men over het algemeen gebruik van het ‘evacueerproces’. Voor dit zogenaamde evacueren levert DTS zowel batchsystemen als doorloopsystemen. 

Batchsysteem 

Batchsystemen noemen we ook wel evacueerkasten. De champignons worden hierbij in een afgesloten kamer geplaatst. Tijdens het evacueerproces zorgt een vacuüm ervoor dat de lucht onttrokken wordt aan de ruimte. Dit gebeurt zonder de champignons te vervormen. De ruimte wordt vervolgens gevuld met water en de champignons zuigen zich hiermee vol.  

Kortere blancheertijden

Water geleidt warmte beter dan lucht. Hierdoor behaalt u kortere blancheertijden. Dit levert diverse voordelen op, waarvan de enorme rendementsverhoging natuurlijk het grootste is. 

Additieven toevoegen

Tijdens dit evacueerproces voegt u zeer gemakkelijk additieven aan het product toe. De gewenste additieven worden tot in de kern van de champignon gebracht. Dit zorgt voor een homogeen product van uniforme kwaliteit. DTS levert deze evacueerkasten compleet met buffertanks en tanks/mixers voor additieven.


Uitgebreide mogelijkheden
  • Buffertanks
  • Tanks/mixers voor additieven
  • Testmodel beschikbaar
Voorbeeldprojecten
Evacueerkast - met geopende deur Evacueerkast - met geopende deur

Evacueerkast

met geopende deur
Evacueerkast - Welke gevuld is met een pallet champignons Evacueerkast - Welke gevuld is met een pallet champignons

Evacueerkast

Welke gevuld is met een pallet champignons
Laboratorium uitvoering -  Voor testen heeft DTS een laboratorium uitvoering ter beschikking Laboratorium uitvoering -  Voor testen heeft DTS een laboratorium uitvoering ter beschikking

Laboratorium uitvoering

Voor testen heeft DTS een laboratorium uitvoering ter beschikking
Na het proces - Volledig verzadigde champignons na het evacueer proces Na het proces - Volledig verzadigde champignons na het evacueer proces

Na het proces

Volledig verzadigde champignons na het evacueer proces